Penyelidik UMP diiktiraf - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus melakar kejayaannya tersendiri di persada antarabangsa apabila meraih dua pingat emas pada pertandingan projek penyelidikan dan pameran 16th International Salon Of Invention and Innovation Technologies (ARCHIMEDES) yang diadakan di Sokolniki Exhibition Center, Moscow baru-baru ini.