Latihan kemahiran UMP dengan ECERDC laksana program untuk belia di Kuala Pahang. - Mimi Rabita, Abdul Wahit (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Program Empower ECER anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Bahagian Pembangunan Sosial, Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) melaksanakan program latihan kemahiran dalam meningkatkan pembangunan modal insan di kalangan golongan belia di Kuala Pahang.