Menyelami kehidupan warga kampung - UMP, . (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Program Kejuruteraan Komuniti Ledang 2013 (KKL 2013) yang diadakan di Kampung Parit Jarum Darat dekat Bukit Gambir, baru-baru ini, disertai 41 pelajar Fakulti Kejuruteraan Awam dan Sumber Alam Universiti Malaysia Pahang (UMP).