UMP, Universiti Sarajevo meterai memorandum - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meningkatkan hubungannya dengan Universiti Sarajevo (US) di Bosnia Herzegovina menerusi pemeteraian menorandum persefahaman (MoU) membabitkan bidang akademik, pembangunan, dam penyelidikan, baru-baru ini.