UMP teroka kerjasama dengan IPT Turki - Mimi Rabita, Abdul Wahit (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan Malaysian Turkish Dialogue Society (MTDS) sebagai laluan merintis kerjasama dengan institusi pengajian tinggi (IPT) di Turki menerusi rangkaian organisasi penyelidikan itu.