Penyelidikan negara diiktiraf dunia - UMP, LIB (Kumpulan Karangkraf, 2010)
Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) melakar sejarah bagi negara kita lagi apabila tiga penyelidiknya menang pingat emas dan anugerah khas dalam kategori masing-masing di Pameran Antarabangsa Reka Cipta,Inovasi dan teknologi (BIS) yang berlangsung selama emapat hari, 13 hingga 16 Oktober lalu di Alexandra Palace, London.