UMP sumbang buku kepada sekolah - UMP, LIB (Utusan Group, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyumbang 400 buah buku ilmiah dan buku latihan (latih tubi) kepada pelajar Sekolah Kebangsaan (SK) Jaya Gading bagi memupuk budaya membaca di kalangan generasi muda sempena pelancaran Program Bank Buku di sini baru-baru ini.