Kelantangan di laman media sosial bukti emosi atasi ilmu - Noor Azlinda, Zainal Abidin (2014)
Tidak dinafikan pengguna laman media sosial di Malaysia begitu ramai sekali. Kebanyakan pengguna terdiri daripada pelajar, pekerja mahupun suri rumah. Mempunyai akaun facebook, tweeter, instagram sebagai trend masa kini apabila kebanyakan maklumat dapat dimuat turun mahupun diakses hanya melalui telefon pintar. dengan pelbagai pakej yang ditawarkan oleh syarikat komunikasi jalur lebar, pengguna dapat menikmati semaksimum mungkin penggunaan dalam talian di mana-mana saja mereka berada pada bila-bila masa. Bagi membuka akaun mana-mana laman media sosial, pengguna hanya perlu mendaftar dengan memberikan beberapa maklumat peribadi dan boleh mempunyai seberapa banyak akaunyang mereka mahu.