Nisbah pensyarah, pelajar di IPT harus dikecilkan 1:10 - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2003)
KUANTAN 31 Julai - Nisbah pensyarah dan pelajar di institusi pengajian tinggi di negara ini seharusnya dikecilkan lagi bagi membolehkan para pelajar menerima pelajaran dengan lebih berkesan.