Jangan hanya harap makan gaji - Mohd Rafi, Mamat (Kumpulan New Straits Times Press, 2014)
Graduan universiti tidak seharusnya meletakkan harapan terlalu tinggi untuk berkhidmat dengan kerajaan hanya semata-mata kerana banyak kemudahan disediakan.