GMI, UMP perkukuh kerjasama akademik - UMP, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
German-Malaysian Institute (GMI) yang ditubuhkan sejak tahun 1992 melakar satu lagi sejarah tersendiri apabila menandatangani perjanjian (MoA) dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP) baru-baru ini di sebuah hotel terkemuka di ibu negara.