Tingkatkan penyelidikan: UMP jalin hubungan dengan MTDC - UMP, . (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2008)
KUANTAN- Universiti Malaysia Pahang menjalinkan hubungan dengan Malaysia Technology Development Corporation (MTDC) untuk mempromosikan bidang penyelidikan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) hingga ke peringkat antarabangsa.