Kuktem terajui pembangunan sumber manusia, teknologi - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2002)
PEKAN 2 Nov. - Kolej Universiti Kejuruteraan & Teknologi Malaysia (Kuktem) yang dibangunkan di Kuala Pahang di sini akan menerajui pembangunan sumber manusia dan teknologi industri kimia, petrokimia dan sumber asli.