Kuktem: 10,000 pelajar kejuruteraan menjelang 2010 - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2002)
KUANTAN 31 Mei - Kampus tetap Kolej Universiti Kejuruteraan & Teknologi Malaysia (Kuktem) di Kuala Pahang dekat Pekan mampu menampung kapasiti 10,000 pelajar kejuruteraan apabila beroperasi sepenuhnya pada 2010.