Kerajaan negeri pindahkan Kuktem ke bandar MEC - UMP, . (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2002)
KUANTAN, Ahad - Kerajaan negeri akan memindahkan Kolej Universiti Kejuruteraan dan Teknologi Malaysia (Kuktem) yang beroperasi di Desa Samudera, Indera Mahkota ke tapak Bandar Malaysian Electronic Corporation (MEC) di Gambang, Disember depan.