Tangani histeria - Laupa, Junus (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2014)
Terdapat 14 kejadian melibatkan pelajar bersikap agresif melampau kerana terjun ke sungai seperti yang berlaku di sekolah di Langgar, Kedah. Dalam kes lain di Temerloh, pelajar terjun dari tingkat satu tanpa melibatkan sebarang kecederaan.