UMP teroka idea lebih kreatif, inovatif - Syazwan, Msar (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus aktif dalam menerokai idea baharu yang lebih kreatif dan inovatif dengan memberi peluang seluasnya kepada penyelidiknya untuk memanfaatkan ilmu teknologi, sekali gus menyumbang peningkatan kualiti dalam kehidupan rakyat di negeri ini.