UMP jadi rujukan ahli akademik seluruh dunia - Ahmad Zakki, Jilan (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2014)
KUANTAN 6 Mei-Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraih pelbagai pencapaian luar biasa termasuk merangkul 36 pingat emas, 25 perak, 12 gangsa dan tujuh anugerah khas pada pameran di dalam serta luar negara sepanjang penubuhan universiti itu sejak 12 tahun lalu.