Pecutan terakhir pelan strategik - Rosniza, Mohd Taha (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Fasa Pelan Strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2011-2015 yang berbaki kira-kira 20 bulan, memberi isyarat perlunya membuat pecutan terakhir ke arah merealisasikan sasaran institusi pengajian tinggi (IPT) itu menjadi 'Universiti Teknologi Pilihan Utama'. Ikuti kupasan dasar, inisiatif dan strategi penting yang bakal dilaksanakan oleh UMP bagi memcapai sasaran itu seperti disampaikan oleh Naib Canselornya, Prof Datuk Dr Daing Nasir Ibrahim, kepada wartawan Varsiti, Rosniza Mohd Taha.