Mudah kenal pasti mutu air - Md Izzuddin, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2013)
Pusat Penyelidikan dan Pengurusan Sumber Alam (CERRM) Universiti Malaysia Pahang (UMP),di sini,membangunkan aplikasi Indeks KUaliti Air (IKA) bagi membantu orang ramai menentukan mutu dan kebersihan air.