Herba penyah lipas - Rosniza, Mohd Taha (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Halia dan daun selasih menjadi ramuan utama pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam menghasilkan cecair dan krim penyah lipas, GinBasil.