Pola-pola pembunuhan di Negeri Johor / Amnah Mohamed - Amnah, Mohamed (1975)
Metod yang digunakan dalam menjalankan kajian ini adalah dengan mengkaji data-data yang diperolehi dari rekod polis. Sumber ini merupakan dokumentari atau 'secondary source' Naskah rekod polis ini bertajuk "Ketua cawangan jenayah - Johore monthly survey of crime" Royal Malaysia Police Crime Investigation Department, Johore state. Ini adalah didapatkan dari pejabat Polis Diraja Johor.