Sistem E-DJ Player / Wong Hock Lin - Wong, Hock Lin (2003)
Sistem E-DJ Player merupakan satu perisian untuk memainkan muzik dengan melalui komputer. Sistem ini bukan sahaja untuk mendengar lagu, ia juga dapat menkategorikan lagu berdasarkan jenis penyanyi, jenis album dan jenis audio. Selain itu, sistem ini juga dapat melakukan equalizer supaya pengguna boleh menyelara kualiti bunyai yang disukai. Berbanding dengan sistem sedia ada seperti Winamp,Windows Media Player, Cowon Jet-Audio dan sebagainya, system E-DJ Player dapat melaksanakan gabungan fungsi yang terdapat pada sistem ada. Metodologi yang digunakan untuk pembangunan sistem yang akan dibangun adalah model Air Terjun dan model Prototaip. Model ini membenarkan pembangun menilai sebehagian dari aspek sistem yang dicadang pada fasa awal. Perisian yang digunakan dalam pembangunan Sistem E-DJ Player adalah seperti Borland Jbuilder, Adobe Photoshop digunakan untuk mengedit gambar dan Microsoft Visio Profesional digunakan untuk membina Rajah Aliran Data (DFD). Microsoft SQL Server 2000 digunakan untuk mengurus pengkalan data. Beberapa kaedah penyelidikan digunakan untuk mendapatt keperluan-keperluan sistem. Ini termasuk borang selidik, pemerhatoam, melalui Internet, perbincangan dan lain-lain. Seterusnya, rekabentuk sistem dikaji dengan melibatkan tiga jenis rekabentuk iaitu senibina aplikasi, seni bina pengkalan data dan senibina antara muka. Sebagai kesimpulan, Sistem E-DJ Plyer dibangunkan dapat menghiburkan pengguna dan memberi perasaan selesa kepada pengguna secara tidak langsung.