Sistem Pengurusan Kuliah / Satiapriya Sugumaran - Satiapriya, Sugumaran (2003)
Pengunaan komputer dalam bidang pendidikan telah membawa banyak perkembangan kepada sistem pendidikan terutamanya di Institusi- Institudi Pengajian Tinggi. Banyak pakej pembelajaran dengan bantuan komputer telah direkabentuk untuk memberi faedah kepada para pelajar. Pakej pembelajaran yang baik, efektif serta mudah difahami dapat banyak membantu proses pembelajaran yang lebih cenderung ke arah 'Virtual learning'. Di dalam latihan ilmiah ini, satu sistem pengurusan kuliah berasakan web telah dihasilkan bagi pelajar-pelajar Fakulti Sains Komputer Dan Teknologi Maklumat (FSKTM), Universiti Malaya. Reka bentuk antaramuka bagi sistem dimanipulasikan sepenuhnya dengan pengunaan teknologi multimedia. Sistem ini terdiri daripada dua modul yang utama iaitu modul pensyarah dan modul pelajar. Bahagian nota kulih didalam sistem ini telah mengunakan implimentasi kaedah yang efektif