Sistem Pengurusan Minit Mesyuarat (SiMM) / Norharizal Ishak - Norharizal , Ishak (2002)
Pengurusan minit mesyuarat mempunyai peranannya amat penting dalam membantu pihak pengurusan dalam membuat keputusan dan bukti sesuatu tindakan. Namun demikian, pengurusan minit selalu di ambil mudah dan tidak dilakukan dengan betul. Atas sebab ini, SiMM telah dibangunkan bagi memenuhi keperluan dalam menyelesaikan masalah ini. SiMM, Sistem Minit Mesyuarat adalah sebuah sistem yang pertama dibangunkan di Universiti Malaya menguruskan minit mesyuarat iaitu bermula daripada penyediaan, hingalah kepada proses penyimpanan. Ia adalah sistem pangkalan data berasaskan web yang mampu mengawal capaian dan seterusnya menyelenggara rekod-rekod dengan lebih sistematik. Secara tidak langsung, data-data minit mesyuarat akan lebih terkawal dan terjamin keselamatannya. SiMM adalah direkabentuk untuk mengautomasikan penyediaan, penyimpanan dan pengagihan minit mesyuarat kepada semua ahli penasihat dan ahli jawatankuasa mesyuarat di FSKTM. SiMM akan membuang penggantungan kepada kertas ketika proses penyediaan minit. Dokumen SiMM ini adalah sebuah sistem pangkalan data berasaskan web yang dapat menyimpan kesemua minit mesyuarat dengan teratur dan membenarkan akses dilakukan dengan lebih cepat tanpa meninggalkan rumah. Ia direkabentuk agar penggantungan ke atas dokumen kertas dalam proses penyediaan minit dapat dihapuskan. Dokumen elektronik yang dihasilkan akan membantu pegawai serta pihak atasan menjalankan mesyuarat di mana kemudahan mengakses maklumat hanya terletak di hujungjari.