Portal kelab pancing / Sinthamathi Subramaniam - Sinthamathi, Subramaniam (2003)
Aktiviti perikanan dan pelayaran di negeri selangor, Malaysia merupakan suatu aktiviti yang agak sesuai sebagai aktiviti masa lapang. Adalah perlu untuk menyebarkan maklumat berkenaan aktiviti-aktiviti ini melalui internet supaya ia dapat diketahui oleh orang ramai dengan lebih lanjut lagi, Tujuan utama pembangunan portal kelab pancing adalah membantu membolehkan pengguna mendapatkan segala maklumat yang mereka ingini mengenai domain ini kerana ia akan merupakan aplikasi yang berinformasi dan yang berguna. Dengan ini maklumat berkenaan perikanan dan pelayaran serta kedai jualan alatan ikan dan tempahan untuk kapal-kapal akan tersebar kepada orang ramai. Untuk menjayakan tujuan ini, kajian terhadap sistem laman-laman web yang sedia ada kini untuk mendapatkan keputusan berkenaan pembaikan dan pengubahsuaian yang perlu ada pada portal yang bakal dibangunkan. Segala keperluan bagi portal kelab pancing berjaya dikumpulkan daripada orang ramai dan keperluan-keperuan tersebut diimplementasikan ke dalam sistem portal untuk memenuhi kehendak para pengguna. Alatan pembangunan terbaru akan digunakan untuk membangunkan portal ini supaya ia dapat menarik perhatian ramai pengguna dan sentiasa dikemaskinikan dengan ciri-ciri multimedia yang terkini.