Laman maklumat berasaskan web untuk pelajar-pelajar SPM khusus matapelajaran Fizik dan Bahasa Melayu / Faridah Kamis - Faridah , Kamis (2000)
Saya telah memilih untuk membangunkan sebuah halaman web yang mampu menyediakan capaian kepada laman-laman lain yang mengandungi nota latihan contoh-contoh soalan dan beberapa kaedah pembelajaran yang berguna untuk pelajar-pelajar tingkatan 5. Dengan kata lain, laman ini cuba bertindak sebagai pintu masuk ke laman-laman lain yang ada menawarkan pelbagai bahan-bahan keperluan untuk para pelajar. Untuk memastikan laman spm ini dapat bertindak sebagai tapak pengumpul yang cekap dan berkesan maka satu fungsi enjin pencari telah dilaksanakan untuk membolehkan pelajar-pelajar membuat pencarian sumber-sumber. Hasilnya, pelajar-pelajar tidak perlu membuang masa dan tenaga untuk menjelajah mana-mana Iaman yang tidak berkaitan serta belum pasti lagi menepati keperluan pelajar itu sendiri. Secara ringkasnya, laman SPM ini dibangunkan untuk memudahkan pencarian sumber-sumber rujukan oleh pelajar-pelajar.