Nasyid portal / Mutia Anggerek Jusoh - Mutia Anggerek , Jusoh (2004)
Nasyid Portal adalah sebuah sistem berasaskan web yang membenarkan pengguna mengakses semua maklumat yang berkaitan perkembangan nasyid tanah air. Selain itu, Nasyid Portal juga turut menyediakan Sistem Online Survey yang merupakan satu kaedah untuk mengumpul data mengenai sesuatu tajuk atau isu di kalangan para pengguna. Nasyid Portal dibangunkan untuk peminat-peminat nasyid tanah air yang mempunyai kemudaban akses internet selain mempunyai kemabiran asas dalam penggunaan komputer. Mereka dibekalkan dengan maklumat-maklumat berkaitan kumpulan-kumpulan nasyid tanah air, aktiviti yang dijalankan, pencapaian dan lain-lain lagi. Selain itu, turut disediakan juga ruangan forum untuk berdiskusi sesame pengunjung portal. Soal selidik yang dijalankan adalab mengenai kajian yang berkaitan "Perkembangan Industri Nasyid dan Impaknya terhadap Pendengar''. Soalan-soalan disediakan oleh penganalisal penyelidik dan akan dijawab oleb responden atau pengunjung portal. Semua jawapan akan dianalisa oleh sistem dan akan dipaparkan keputusannya kemudian. Secara keseluruhannya, Nasyid Portal adalab sebuah sistem yang mampu menarik minat pengguna untuk dikunjungi selain dapat beroperasi sebagai sistem "dua dalam satu" di mana terdapat dua bahagian utama dalam sistem ini iaitu Nasyid Portal dan Sistem Online Survey.