Keselesaan bermukin di flat: Kajian kes persepsi masyarakat terhadap rumah susun sukaramai, Medan, Indonesia / Fashbir Noor Sidin - Fashbir, Noor Sidin (1999)
Sahagian ini cuba mengetengahkan berbagai aspek kehidupan penghuni rumah . susun Sukaramai. Sahagian pertama dan kedua mendedahkan karakteristik sosio-budaya dan sosio-ekonomi responden untuk mengenali keragaman corak penghuni berdasarkan maklumat tentang karakteristik peribadi responden. Sahagian ketiga dan keempat akan menghuraikan karakteristik hunian dan persekitaran sosial untuk mengetahui kesesuaian rumah dan penghuni serta pandangan mereka tentang masa depan rumah susun. Deskripsi tentang keadaan rumah, keluarga dan persekitaran sosial ialah berasas kepada analisis kekerapan atau frequency analysis. Analisis itu menggunakan data dari 'Kajian Ketiga' dengan sokongan maklumat dari 'Kajian Kedua' dan 'Kajian Pertama'.