Perbandingan antara undang-undang Malaysia dan Islam mengenai keterangan dan acara / Ahmad Haji Bakar - Ahmad, Bakar (1976)
Sehingga tahun 1893 undang - undang keterangan yang dikenakan dinegeri negeri selat ialah undang undang Inggeris yang telah diubahsuai oleh undang - undang bertulis India mengenai keterangan yang berjalan kuat kuasanya di negeri - negeri selat.