Orang bidayuh dalam politik Sarawak: satu kajian kes di Kampung Sapit, Padawan, Kuching, Sarawak / Sikim Gandek. - Sikim, Gandek (1991)
Kajian jni dibuat terhadap masyarakat Bidayuh di kawasan Padawan. Dalam kajian ini pengkaji teiah memilih Kampung Sapit sebagai sasaran utama dj samping Kampung-kampung Tebia yang lain di kawasan Padawan. Tumpuan kajian ialah tentang pengiibatan dan kedudukan orang Bidayuh dalam politik Sarawak.