Wanita dan pekerjaan: satu kajian kes di kalangan kerani wanita dalam sektor kerajaan di Kota Bharu, Kelantan / Tuan Nor Hashimah bt Tuan Ludin - Tuan Nor Hashimah, Tuan Ludin (1982)
Latihan ini adalah satu kajian mengenai kesan penglibatan wanita secara langsung dalam bidang pekerjaan di luar rumahtangga ke atas intitusi kekeluargaan. Latihan ilmiah ini yang berjudul "Wanita dan Pekerjaan". Satu kajian kes di kalangan kerani wanita dalam sektor Kerajaan di Kota Bharu, adalah terbahagi kepada 5 bab.