Pelacuran kawalan sosial dan undang-undang di Malaysia (Dengan rujukan khas di Pulau Pinang) / Shaik Mohamed Mohd Sahed - Shaik Mohamed , Mohd Sahed (1977)

(untitled)
Penulisan kertas projek ini bertujuan untuk mengkaji masalah-masalah sebenarnya tentang kawalan-kawalan sosial dan undang-undang yang terdapat di Malaysia mengenai pelacuran. Barangkali ramai di antara kita masih belum yakin bahawa masalah pelacuran ini adalah satu masalah serius dan semakin berkembang dari hari hari. Perkembangan pesat dilapangaan pelacuran ini membuatkan masyarakat tidak ambil peduli langsung kerana ianya dianggap sebagai sesuatu yang sudah wujud dan akan terus wujud di dalam masyarakat.