Struktur sosial dan ekonomi penambang-penambang di Duyong, Kuala Terengganu / Mansor Sulong - Mansor , Sulong (1974)
Latihan ilmiah ini adalah merupakan satu kajian ringkas yang bercorak tinjauan yang analytical case study ke atas penambang-penambang yang terdapat di Pulau Duyong iaitu sebuah kawasan yang terdiri dari beberapa buah pulau di muara Sungai Terengganu. Sebagai satu kajian yang ringkas ianya tidaklah meninjau kesemua aspek yang terdapat di kalangan penambang-penambang. Kajian ini cuma membuat tumpuan dan penekanan terhadap sudut-sudut ekonomi dan sosial mereka untuk melihat dan memaparkan satu fenomena penghidupan penambang-penambang di Duyong.