Persatuan sukarela orang Cina satu kajian kes Persatuan Shing An di Bandar Maharani, Muar / Tay Bee Eng - Tay , Bee Eng (1990)
Kajian ini ialah mengenai sebuah persatuan sukarela orang Cina di Bandar Maharani, Muar iaitu Persatuan Shing An.Persatuan ini adalah diasaskan kepada dialek, iai tu dialek Heng Hua. Tumpuan kajian ini ialah untuk melihat struktur, organisasi dan fungsi persatuan sukarela dari peringkat penubuhan sehingga sekarang. Ianya juga bertujuan untuk menilai sejauh mana fungsi persatuan masih diteruskan dan perubahan-perubahan yang berlaku. Akhirnya kaj ian ini adalah untuk melihat samada persatuan persatuan ini masih dapat dipertahankan di Malaysia.