Problem-based learning information sharing system / Suriani Abd. Aziz - Suriani , Abd. Aziz (2003)
‘Problem-based learning information sharing system’ atau singkatannya PBLISS merupakan sebuah sistem komunikasi yang berkonsepkan sistem atas talian. 'Problem-based learning information sharing system’ membantu pelajar dalam mengikuti kaedah pembelajaran yang lebih berkesan.'Problem-based learning information sharing system ' menyediakan antaramuka yang menarik dan interaktif, mementingkan keselamatan data dan beri keupayaan untuk membuat penyelesaian masalah. Perisian yang digunakan untuk rnernbangunkan sistem ini ialah Active Server Pages (ASP), VBScript, JavaScript, Dreamweaver UltraDev 4.0, Swish 2.0, Adobe Photoshop 6.0, Microsoft Access, Personal Web Server clan CuteFTP. Sistem yang akan dibangunkan ini disasarkan kepada pelajar, pihak fakulti dan pensyarah.