Sikap pekerja terhadap pekerjaan di jabatan X: Satu kajian kes / Mazlan Othman@Mohd - Mazlan , Othman@Mohd (1994)
Bab I menerangkan mengenai bidang kajian, tujuan kajian, kepentingan kajian, kaedah serta masalah-masalah kajian. Bab II beberapa konsep mengenai sikap, pekerjaan serta teori-teori seperti hubungan manusia dan motivasi. Bab III menyentuh mengenai sejarah organisasi, struktur, objektif jabatan, fungsi-fungsinya serta strategi-strategi jabatan. Bab IV menganalisis dengan terperinci latar belakang responden serta mengkaji jenis pekerjaan yang pernah mereka lakukan. Bab V membincangkan mengenai sikap mereka terhadap kerja yang dilakukan sekarang, keadaan tempat kerja serta melihat hubungan antara pekerja dengan pekerja dan hubungan antara pekerja dengan majikan dan melihat hubungan antara pekerja dengan kesatuan sekeraja. Bab VI membicarakan penemuan-penemuan kajian serta cadangan-cadangan untuk mengatasi masalah yang timbul.