Perniagaan kecil orang-orang Melayu yang dijalankan di Kubang Krian, Kelantan / Rosmah Mansor - Rosmah , Mansor (1974)
Kajian ilmiah saya ini telah dijalankan di Kubang Krian di Kelantan. Kajian ini dibuat dengan beberapa tujuan. Selain daripada untuk kajian ilmiah saya ini, tujuan yang terpenting sekali adalah untuk melihat situasi-situasi perniagaan-perniagaan kecil yang dijalankan oleh orang-orang Melayu di sana dan juga apakah jenis-jenis perniagaan kecil yang didapati.