Sistem Pengurusan Kemudahan Sekolah (SPKS) / Fariza Zahani Zainal Abidin - Fariza Zahani , Zainal Abidin (2003)

(untitled)
Sistem Pengurusan Kemudahan Sekolah dibangunkan untuk menyusun dan memudahkan pengendalian ke atas kemudahan dan infrastruktur sekolah. Objektif pembangunan SPKS ialah untuk membantu guru dan kakitangan sekolah menguruskan kemudahan dan infrastruktur. SPKS dibangunakan berdasarkan model air terjun. Terdapat 5 modul dalam SPSK iaitu Modul Akses Pengguna, Modul Selenggara dan Baikpulih, Modul Inventori, Modul Tempahan dan Modul Peringatan. Pengujian yang dilakukan ke atas sistem adalah pengujian ke atas butang-butang fungsi, pengujian ke atas kod-kod arahan, pengujian ke atas output dan pengujian ke atas pangakalan data. Secara keseluruhannya, SPKS telah mencapai objektif pembangunannya.