Sistem pendaftaran atas talian persatuan kebajikan / Mohd Shaeful Fahmi Jamil - Mohd Shaeful Fahmi , Jamil (2002)
Objektif utama projek ini adalah untuk membangunkan satu sistem berasaskan web untuk pendaftaran atas talian (online registration) bagi ahli-ahli baru persatuan kebajikan. Ia tertumpu kepada pengguna-pengguna internet untuk mendaftarkan diri di laman web untuk menjadi ahli. Ia juga merupakan satu sistem pengurusan keahlian berasaskan internet untuk memudahkan pihak pengurusan persatuan untuk menguruskan ahli-ahli yang ada dengan pangkalan data yang dihasilkan. Sistem ini membenarkan pengguna internet yang melayari laman web mendaftar pada bila-bila masa dengan mudah. Ia juga akan digunakan oleh pihak pengurusan untuk menjejaki perkembangan setiap ahli persatuan. Kad keahlian akan dijanakan secara automatik selepas transaksi pembayaran disahkan berjaya. Cara pembayaran yuran keahlian adalah secara prabayar. Metodologi GUIDE digunakan sebagai panduan untuk membangunkan sistem ini. Metodologi ini dipilih kerana ia menitikberatkan kebolehgunaan sistem dan kepuasan pengguna sistem. Projek ini berjalan disepanjang bulan March hingga September 2001. Hasil akhir dijangkakan siap pada awal Ogos 2001. Sistem ini seara keseluruhannya menggabungankan teknik pembangunan laman web dan kejuruteraan laman web. Hasil daripada projek ini adalah satu sistem pengurusan pangkalan data ahli persatuan dan laman web untuk pendaftaran atas talian.