Perusahaan nenas kebun-kebun kecil di Daerah Pontian / Wahid Dahlan - Wahid, Dahlan (1971)
Kajian ini ditulis bagi memenuhi syarat mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi, Universiti Malaya. Ia merupakan satu kajian tentang soal-soal penghidupan pekebun-pekebun kecil nenas, aspek-aspek pemasaran, penubuhan badan-badan ekonomi perusahaan-perusahaan pertanian secara kebun kecil di negeri ini. Lebih jauh dihadapi oleh mereka, sama ada dalam bidang pengeluaran atau pemasaran. Kajian ini juga bertujuan memberi beberapa kreteria dan saranan mengenai peranan-peranan yang seharusnya di mainkan oleh badan-badan kerjasama atau lain-lain pertubuhan ekonomi dalam usaha-usaha membimbing petani-petani supaya dapat lebih maju dan dapat mencapai tingkat penghidupan yang lebih tinggi.