e-Rotu sistem maklumat Pegawai Kadet PALAPES UM / Nazarizah Abu Bakar - Nazarizah , Abu Bakar (2003)
e-Rotu adalah gabungan beberapa subsistem seperti Sistem Maklumat Pegawai Kadet, Sistem Elaun dan subsistem-susbsistem lain yang akan dibangunkan di amsa akan datang. Walaubagaimana pun, bagi projek ini, penumpuan hanya akan diberikan kepada sistem Maklumat Pegawai Kadet PALAPES UM sahaja. Sistem ini menggunakan konsep sistem berasaskan web (web-base) di mana data-data boleh dicapai secara atas talian (online). Ia dibangunkan dengan menggunakan ASP dan Microsoft Access 2000 sebagai pangkalan data. Pengguna sasaran bagi sistem ini adalah pihak pentadbir dan para pegawai kadet PALAPES UM sahaja. Terdapat 7 modul utama bagi sistem ini. 5 daripadanya boleh dicapai bersama oleh pentadbir dan pegawai kadet dan dua modul yang lain hanya boleh dicapai oleh pihak pentadbir sahaja. Sistem ini diharap dapat membantu pihak pengurusan PALAPES UM dalam menguruskan maklumat para pegawai kadet dengan lebih mudah dan efektif di masa hadapan.