Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas) / Afiatul Syahrizat Mohd Haris - Afiatul Syahrizat , Mohd Haris (2001)
Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas) merupakan tajuk untuk latihan ilmiah saya bagi memenuhi keperluan Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer. Projek ini di bawah penyeliaan Cik Fazidah Othman merupakan sebuah sistem pemantauan aktiviti rangkaian (LAN) “standalone” dan interaktif. Sistem ini dibangunkan berlandaskan kehendak penggunanya yang lebih ditumpukan kepada pentadbir dan jurutera rangkaian sendiri. Sistem ini dapat membantui pentadbir rangkaian dalam memantau aktiviti semasa rangkaian. Ini membolehkan pentadbir rangkaian mendapatkan statistik aktiviti-aktiviti rangkaian yang berjalan yang merangkumi aktiviti internet dan keluar masuk data di dalam rangkaian. Sistem ini dibangunkan menggunakan perisian Microsoft Visual Basic 6.0, Microsoft Access 2000 dan boleh dilarikan pada persekitaran sistem pengenalan Windows 98 ataua lebih.