Web kiosk panduan lalulintas / Yasni A. Zainal - Yasni, A. Zainal (2002)
Projek ini adalah merupakan suatu sistem kiosk yang akan dibangunkan secara web. Sistem yang dimaksudkan adalah laman Web Kiosk Panduan Lalulintas yang mengandungi maklumat-maklumat yang berkaitan dengan lalulintas. Maklumat-maklumat yang diterangkan dalam laman web ini adalah seperti akta jalan raya, jenis-jenis dan kelas lesen, prosuder ujian memandu, pemanduan berhemat, peraturan jalan raya, asas komponen kenderaan dan contoh-contoh ujian. Kesemua maklumat yang disampaikan adalah mengkhusus kepada permohonan lesen memandu. Pembangunan laman ini adalah suatu alternatif kepada pengguna dalam mendapatkan maklumat selain daripada cara manual yang sememangnya memerlukan kos serta mengambil masa yang lama. Bagi memastikan laman web ini dibangunkan dengan sistematik, terdapat dua model prtotaip. Kitar hayat pembangunan sistem ini dilaksanakan untuk pembangunan secara keseluruhan. Manakala model prototaip dilaksanakan pada fasa rekebentuk sistem.