Sistem pembelajaran 25 Rasul / Linda Megawati Mohamad - Linda Megawati, Mohamad (2001)
Dalam era teknologi maklumat yang semakin berkembang ini, penggunaan komputer dan multimedia menjadi satu perkara ang harus diketahui dan dititikberatkan. Penggunaan komputer pada semua peringkat umur bermula pada umur 6 tahun merupakan sesuatu yang perlu di mana ia seiring dengan seruan kerajaan untuk mewujudkan satu masyarakat yang celik komputer dan peka kepada teknologi terkini. Sistem pembelajaran 25 Rasul bagi kanak-kanak merupakan satu kaedah sistem pembelajaran secara bermultimedia yang digunakan untuk menarik minat kanak-kanak mempelajarinya. la dihasilkan dalam 2 versi iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa lnggeris yang mudah. la merupakan satu kcmudahan multimedia interaktif. Melalui teknologi ini kandungan sebuah buku atau bahan bacaan lain dapat dipersembahkan secara berkomputer dengan menggunakan teknologi CD-ROM. Para pelajar berpeluang untuk membaca teks, mendapat informasi. melihat animasi-animasi berbentuk 3D, serta mendengar lagu-lagu nasyid yang berkaitan dengan rasul. Kajian telah membuktikan bahawa kanak-kanak suka kepada suasana yang menggembirakan