Peniaga-peniaga wanita Melayu, Kampung Baharu, Kuala Lumpur / Latifah Hassan - Latifah , Hassan (1974)
Latihan ilmiah ini adalah satu kajian mengenai peniaga-peniaga wanita Melayu dengan tujuan untuk mengetahui denganl lebih mendalam akan kedudukan wanita Melayu didalam bidang porniagaan dan perusahaan pada msa ini. Kajian ini di tumpukan kepada satu kawasan perumahan Melayu di Kuala Lumpur ini iaitu di kawasan Kampung Baharu. Kajian ini dibuat kerana memandangkan peri pentingnya penyertaan kaum wanita Melayu dalam bidang perniagaan demi mencapai objektif Rancangan Malaysia Kedua. Diharap kajian ini dapat menilai sumbangan wanita Melayu khasanya wanita-wanita yang tinggal di Kampung Baharu dalam pembangunan melalui bidang perniagaan.