Sistem capaian maklumat bagi kes perundangan / Norzita Duriat - Norzita , Duriat (2003)
Laporan ini mengandungi isi kandungan lengkap berkenaan satu sistem yang akan saya bangunkan dengan nama Sistem Capaian Maklumat Bagi Kes Perundangan. Sistem yang akan saya bangunkan adalah bertujuan untuk membantu kakitangan finna guaman mengurus dan mencapai maklumat pelanggan dan kes-kes. Sistem ini akan menumpukan tentang maklumat berkenaan Undang-undang Kekeluargaan/ Family Law) sahaja dan sistem ini diharapkan akan dapat menjadi satu contoh sistem yang mampu diaplikasikan ke dalam sistem perundangan yang lebih besar. Secara amnya, sistem ini akan mempunyai tiga modul iaitu Modul Carian, Modul Paparan dan Modul Input Maklumat. Ketiga-tiga modul ini akan mampu menjadikan sistem sebagai satu sistem komputer berpengkalan data yang mampu mengurus, mentadbir dan menyimpan data mngenai pelanggan dan juga kes-kes. Sistem ini juga diharapkan akan menjadi satu sistem yang lebih baik, cekap dan tepat bagi menggantikan sistem manual yang terbukti banyak kelemahannya.