Pakej pembelajaran multimedia (Linux) / Darren Douglas Jarukan - Darren Douglas , Jarukan (2004)
Projek Ilmiah Tahap Akhir ini adalah salah satu keperluan untuk melengkapkan pengijazahan Sarjana Muda Sains Komputer. Bagi Projek ini, saya telah memilih tajuk Pakej Pembelajaran Multimedia dengan memaparkan Linux sebagai kandungan utama. Objcktif utama projek ini ialah untuk memberikan cara baru kepada pengguna untuk mempelajari asas-asas cara menggunakan sistem pengendalian Linux. Projek ini adalah salah satu daripada sistem yang dibangunkan dan dipersembahkan sebagai sistem kendiri(Stand-alone). Ia merupakan salah satu jenis cara menyampaikan maklumat yang dianggap lebih berkesan. Pakej Pembelajaran Multimedia ini merupakan pakej pembelajaran secara interaktif dengan memasukkan elemen-elemen multimedia. Dengan adanya pakej pembelajaran seperti ini, maka proses pembelajaran itu menjadi lebih menarik dan semakin mudah fahami.