Educational maze game / Evy Nadzelina Dziaudin - Evy Nadzelina, Dziaudin (2001)
Tesis tahun akhir ini adalah alah satu daripada matapelajaran yang wajib diambil oleh penuntut tahun akhir pengajian Sains Komputer Dan Teknologi Maklumat. Ia membawa nilai sebanyak 9 kredit di mana nilai mata dikira dalarn pengijazahan. Tajuk tesis yang telah dipilih ialah Educational Maze Game iaitu satu permainan di dalam internet. Educational Maze Game ini adalah merupakan satu permainan yang mencari jalan keluar. Ia diselitkan dengan soalan-soalan khas untuk pelajar diperingkat sekolah menengah. Pengguna boleh memasuki ruang maze ini dimana ia merupakan satu dunia 3D dan berinteraksi di dalamnya. Objektif tesis ini ialah untuk memahirkan diri dalam penggunaan perkakasan 3D dan juga VRML (virtual reality modeling language).