Sistem Pengurusan Produk AVON (SisPA) / Rosziwati Roslan - Rosziwati , Roslan (2003)
Sistem Pengurusan Produk AVON (SisPA) adalah maklumat bagi kakitangan syarikat AVON. SisPA menyediakan maklumat produk, borang produk dan pembekal serta paparan rekod produk. SisPA dibangunkan dengan menggunakan model Air Terjun dan dibahagikan kepada dua modul iaitu modul borang dan modul paparan. Perisian yang digunakan ialah Windows 98, Lotus Notes, Lotus Domino Designer, LotusScript, Lotus Notes Server dan Adobe Photoshop 6.0. Maklumat dikumpul dari bahan cetak, elektronok, pemerhatian, temubual dan soal selidik. Analisa dijalankan ke atas perisian dan sistem maklumat sedia ada. SisPA ini mempunyai ciri-ciri seperti kebolehpercayaan , ketepatan, konsisten dan mesra pengguna. Proses pengujian bermula dengan pengujian unit, intergrasi dan seterusnya keseluruhan sistem diuji. Sistem telah dinilai oleh pengguna untuk mengenal pasti kekutan dan kelemahan sistem. SisPA diharapkan akan menjadi satu sistem yang berinformasi dan dapat memberi kegunaan yang sewajarnya kepada kakitangan AVON.